Capella de la Mare de Déu de la Salut
(Vallfogona de Riucorb - Conca de Barberà)

Vallfogona de Riucorb - Balneari de Vallfogona, capella

Vallfogona de Riucorb - Balneari de Vallfogona, capella (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJosep Soteras Mauri
Situació Balneari de Vallfogona
La capella original del Balneari de Vallfogona va ser destruïda, com tantes altres, l'any 1936. Després de la Guerra es va impulsar la construcció d'una nova església, projectada per Josep Soteras, la construcció de la qual es va dur a terme entre els anys 1950 i 1954. És un edifici de línies modernes, que aprofita la pedra del país -en part aprofitada de l'església antiga- combinada amb l'acabat clar de la resta dels murs. L'edifici té pendent a un sol vessant i al costat més alt s'hi obren quatre parelles de finestres de mig punt. Destaca el campanar de pedra, en forma de mur, obert amb dos ulls. A l'interior, destaca un Via Crucis de ceràmica realitzat per Maties Palau Ferré entre 1958 i 1959 per encàrrec del doctor Manuel Trens.