Estació de Puigcerdà
(Puigcerdà - Cerdanya)

Puigcerdà - La primera estació (1922)

Puigcerdà - Inauguració de la línia electrificada (1929)

AutorJosep M. Fuster Tomás (enginyer)
Situació Carrer de l'Estació, 5
La línia fèrria de Barcelona a Puigcerdà va ser inaugurada l'any 1922. Inicialment, l'estació era un edifici més petit i senzill. L'any 1928, poc abans de l'electrificació de la línia, es va fer l'estació actual, més àmplia i sumptuosa. Aquesta impulsa l'activitat turística al seu entorn, obrint-se els hotels Internacional i Terminus.

És una construcció de planta rectangular, allargada, amb teulada de pissarra a dues aigües amb el carener paral·lel a les façanes principals, tret d'un cos central més elevat i els dos cossos dels extrems, coberts amb teulades inverses. L'andana està protegida amb un porxo d'arcs rebaixats. Una part de l'estació ha estat adaptada com a hotel.