Mas de Gassol
(Alcover (terme) - Alt Camp)

Alcover - Mas de Gassol, llinda de la porta (Foto: Albert Esteves, 2019)

Alcover - Mas de Gassol, interior

Alcover - Mas de Gassol, interior (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Urb. Mas de Gassol. Carrer Alt Camp
Documentat des de l'any 1682, era propietat de la família Gassol, una de les més importants del terme, que tenien també una casa dins del nucli urbà. La casa tenia originalment un sol cos, amb planta baixa, planta noble i golfes. Posteriorment es va eixamplar amb una galeria lateral. La porta és de llinda monolítica, amb un escut heràldic de la família, molt desgastat. Actualment està envoltat per una urbanització moderna. El seu estat (2019) és de total abandonament.

Prop de la masia es va localitzar un jaciment arqueològic corresponent a una necròpolis i una vil·la d'època romana tardana, d'entre els segles III i V dC.