Pont dels Moros
(Alcover (terme) - Alt Camp)

Alcover - Creu de terme del camí dels Quints

Alcover - Creu de terme del camí dels Quints (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusPonts i aqüeductes
Situació Camí dels Quints
Pont de pedra que travessa el riu Glorieta, situat entre el camí dels Quints i la carretera de Vilallonga, just al costat del molí de Batistó. Té una llargada d'uns 18 m i prou amplada per deixar passar els carros. No es conserva cap document que permeti datar-lo, tot i que la tradició el recula a l'època del domini musulmà, d'aquí el seu nom popular de Pont dels Moros. Cèsar Martinell el va situar entre els segles XIV i XV.

A poca distància del pont, al camí dels Quints, hi ha les restes d'una antiga creu de terme de la qual només en resta el basament i el fust (vegeu foto).