Ca Figuerola
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Ca Figuerola (Foto: Albert Esteves, 2019)

Alcover - Ca Figuerola, volta de Sant Ramon

Alcover - Ca Figuerola, volta de Sant Ramon (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça Nova, 8
Coneguda també amb el nom de Ca Xipell, ocupa tota la part oriental de la plaça Nova i conserva gairebé inalterada la seva estructura original. El més probable és que fos construïda per la família Figuerola en diverses etapes. Quan es va restaurar la façana, va aparèixer en un dels arcs la data de 1584, que es correspon amb la part més antiga de la casa. La resta de l'edifici es va construir l'any 1692 tot i va ser objecte de reforma el 1793, data inscrita sota el balcó del primer pis.

Té la planta baixa porticada, amb grans arcs carpanells que descansen sobre uns amples pilars. La planta noble està oberta amb grans finestrals rectangulars de tipus balconer, i la planta superior, on hi ha les golfes, s'obre amb finestres quadrades molt més petites, situades sota un ràfec sobresortit. L'acabat és d'estuc, imitant carreus.

Travessa la casa la volta de Sant Ramon, que dóna sortida a la plaça cap al carrer de Sant Ramon.