Ca Caçador
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Ca Caçador

Alcover - Ca Caçador (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Major, 51
És un dels edificis més notables i ben conservats del carrer Major. Va ser construït l'any 1608 segons podem veure inscrit a la llinda del portal -si bé amb una rectificació de les dues darreres xifres per transformar la data en 1611-*. És un portal rectangular, remarcable per la llargària de les dovelles, una composició poc habitual en els portals de l'època. Pel que fa a la resta de la façana, ha estat restaurada modernament seguint les traces de la decoració antiga, que simula una estructura de carreus, amb les llindes del primer pis ornamentades amb un dibuix esgrafiat de tipus modernista.

Segons s'indica a l'Inventari del Patrimoni de la Generalitat, la casa apareix al Llibre del Comú d'Alcover l'any 1604, valorada en 600 lliures i propietat de Pere Cassador, i l'any 1682, propietat de Juan Cassador i amb un valor de 1090 lliures..