Ca Maginet
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Ca Maginet

Alcover - Ca Maginet (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Sant Llorenç, 30
Edifici construït l'any 1619 segons indica la data gravada al portal. Va pertànyer a la família Montserrat i devia tenir en origen una aparença més sumptuosa que en l'actualitat, ja que se'l coneixia com a lo Palacio. Té unes dimensions notables, articulades en planta baixa i dos pisos, amb una torratxa central -la qual no es veu des del carrer- que dona llum a l'escala. De la façana en destaca especialment el portal, rectangular, amb dovelles verticals i amples carreus als brancals. A la clau hi ha el monograma de Crist (IHS) i la data de 1619. Les finestres de la planta principal tenen llinda i brancals motllurats i un ampit sobresortit.