Ca Ballester
(Alcover (vila) - Alt Camp)

Alcover - Ca Ballester

Alcover - Ca Ballester (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Índia, 7
Necessita intervenció urgent
Antiga casa senyorial, lamentablement molt desfigurada, que tenia adossada una de les torres de la muralla, la Torre dels Tints o de Figuerola. Presentava una porta de grans dimensions, ara tapiada, però que encara mostra els carreus ben tallats que l'emmarcaven. El més destacat és, però, el finestral renaixentista, també tapiat i molt malmès, però que encara deixa veure la seva sumptuositat. Tenia un frontó triangular tallat sota el qual hi havia un fris -en gran part encara conservat- amb les típiques mètopes i tríglifs.

La casa degué ser construïda al segle XVII. Posteriorment part de la façana va quedar amagada per la construcció de la casa veïna. Alguns historiadors han establert la hipòtesi que aquesta casa fos l'antiga Casa de la Vila, tot i que no hi ha cap documentació que permeti acreditar-ho.

És una pena que aquesta façana no hagi estat restaurada, tenint en compte que encara preserva una part dels elements originals, de gran valor, que ara ofereixen una imatge llastimosa.