Pont de Sarajevo
(Barcelona | Trinitat Vella - Barcelonès)

Barcelona - Pont de Sarajevo (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusPonts i aqüeductes
AutorBCQ Arquitectes
Situació Damunt la Meridiana, a l'alçada del carrer Almassora
El Pont de Sarajevo passa per damunt la Meridiana per unir dos barris, la Trinitat Nova i la Trinitat Vella i, de fet, dos districtes, Sant Andreu i Nou Barris. Ha estat remodelat l'any 2015 amb el propòsit de convertir un pont per a cotxes, construït als anys vuitanta, en un pont per a vianants. Compta amb unes estructures de ferro, aptes per ser cobertes amb plantes enfiladisses, i amb elements de captació d'energia solar per a la il·luminació nocturna. També incorpora un tipus de formigó fotocatalític destinat a reduir la contaminació ambiental.

La reforma ha estat projectada per BCQ Arquitectes (David Baena, Toni Casamor, Maria Taltavull, Manel Peribañez).