Església de la Santíssima Trinitat
(Barcelona | Trinitat Vella - Barcelonès)

Barcelona - Església de la Santíssima Trinitat

Barcelona - Església de la Santíssima Trinitat (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep M. Sagnier Vidal-Ribas
Situació Plaça de la Trinitat
Al Turó de Finestrelles, on hi havia hagut la famosa Quinta Forca, on es penjaven els condemnats per delictes molt greus, hi havia hagut també una capella, dedicada a la Santíssima Trinitat, que va ser cremada pels francesos a començament del segle XIX i que ha donat nom al barri.

L'actual edifici parroquial va ser construït l'any 1944, projectat per l'arquitecte Josep M. Sagnier (fill del conegut arquitecte modernista Enric Sagnier). És un temple de tres naus, absis semicircular amb girola i tribunes laterals comunicades amb el cor. La façana va restar inacabada i apareix completament nua, sense l'aparell ornamental previst en el projecte original.