Edifici Meridiana (Bohigas)
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Meridiana, façana posterior

Barcelona - Edifici Meridiana, façana posterior (Foto: Anna Corcoll, 2019)

AutorMBM Arquitectes (Oriol Bohigas, Josep M. Martorell, David Mackay)
Situació Av. Meridiana, 312 bis - 318
Bloc d'habitatges projectat per l'equip Bohigas-Martorell-Mackay l'any 1960, construït entre 1963-1964. Té la singularitat de tenir la major part de les finestres configurades com a tribunes, amb obertura al sud i tancament opac al nord. La disposició verticalment desalineada d'aquestes finestres i els diferents tons de l'acabat ceràmic, li aporten a la façana una vibració volumètrica que la dinamitza. La planta baixa està projectada amb porxos de formigó de mida diversa. Se'l va conèixer a l'època com la Colmena.

Està situat al costat d'un altre edifici semblant, de la mateixa època, en aquest cas projectat per Antoni de Moragas. Tots dos constitueixen un bon exemple de la tendència arquitectònica brutalista, molt habitual a les construccions de la Barcelona dels seixanta.