Les Cotxeres (Centre Cívic Sant Andreu)
(Barcelona | Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Gran de Sant Andreu, 111 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Gran de Sant Andreu, 111 (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

TipusAteneus i centres socials
Situació Gran de Sant Andreu, 111
En aquest solar hi havia hagut la fàbrica tèxtil de Can Balcells. L'any 1877 va passar a utilitzar-se com a cotxeres i taller de manteniment dels tramvies que unien Sant Andreu amb Barcelona, els primers impulsats a vapor (coneguts com a tramvies de foc), Després d'algunes dècades de funcionament van ser substituïts pels tramvies elèctrics. A partir dels anys 40 l'edifici va utilitzar-se per transformar els antics autobusos de gasoil en troleibusos elèctrics. Per això es coneixia també amb el nom de Els Transformadors. Des de l'any 1982 acull el Centre Cívic Sant Andreu, especialitzat en les arts visuals i escèniques.