Monument a la Puntaire
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Monument a la Puntaire

Arenys de Mar - Monument a la Puntaire (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorCèsar Cabanes Badosa
Situació Riera del Bisbe Pol / Carrer Anselm Clavé
La tradició de fer puntes de coixí a Arenys de Mar es remunta al segle XVIII i va ser un dels principals productes d'exportació durant el segle XIX, quan es dedicaven a aquesta feina unes 1.200 puntaires (quan el poble tenia uns 4.500 habitants).

L'any 2003 l'Associació d’Amics de la Puntaire va promoure la realització d'un monument en homenatge. És una reproducció en bronze d'una escultura de terracota dels anys 20 del segle XX, conservada al Museu Marès de la Punta. És una figura femenina de cos sencer amb vestit tradicional, que sosté amb una mà un coixí amb boixets. L'autor va ser Cèsar Cabanes Badosa (Arenys de Mar, 1885 - 1952).