Casa de Pol o Pastor
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Casa de Pol

Arenys de Mar - Casa de Pol (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Casa de Pol, edifici original

Arenys de Mar - Casa de Pol, edifici original (Foto: Montse Viader -Invarquit.gencat.cat-, anys vuitanta)

Situació Carrer d'Avall, 25 - Carrer d'en Riera, 1
Es coneix també amb els noms de Casa Pastor o Casa Marc Antoni Ferrer. És la reconstrucció moderna un antic casalot fortificat que va tenir gran importància al segle XVII. Construït per Marc Antoni Ferrer a començament d'aquell segle, va pertànyer després a la família Pastor, una de les més notables de la vila, que donà nom a la casa. Al primer terç del segle XVIII, va passar per matrimoni a mans de la família Pujol, de Besalú. L'esfondrament d'aquesta família, a mitjan segle XIX, va fer que l'edifici es fes servir com a jutjat però en un progressiu estat de deteriorament. Al tombant del segle XX va ser adquirit per la família de Pol fins al seu enderroc, l'any 1997. L'edifici actual recrea l'aspecte de la casa original, amb la seva garita cantonera i el seu balcó sobre tirants de ferro.