Fundació Tharrats d'Art Gràfic
(Pineda de Mar - Maresme)

Pineda de Mar - Fundació Tharrats

Pineda de Mar - Fundació Tharrats (Foto: CEDIP, 1997)

TipusMuseu
Situació Plaça de Catalunya, 3
La Fundació Pública Municipal Joan Josep Tharrats d'Art Gràfic va ser inaugurada el 6 d'abril 1991. Des del mes d'abril de 2006 la seu de la Fundació Tharrats és a la primera planta de l'Espai de Dinamització Cultural Can Comas, situat a la plaça de Catalunya, 3.
La Fundació va néixer de l'estreta relació existent entre l'artista i la vila de Pineda de Mar i es constituí amb tres grans objectius: difondre i promoure l'obra de Tharrats, esdevenir un punt de referència en el camp del grafisme i dels moviments artístics d'avantguarda i potenciar, a través de diverses activitats, la vida cultural de Pineda de Mar i de tota la comarca.
Actualment, recull un fons de 500 obres, tant de Tharrats com de diversos artistes plàstics de gran prestigi, com ara J. Brossa, J. Guinovart, A. Clavé, A. Tàpies, J. Miró, J. Ponç, C. Fontserré, J.M. Subirachs, etc. i té una biblioteca annexa especialitzada en l'obra de Tharrats i en l'art gràfic en general.