Monument a Antoni Torrent
(Arenys de Mar - Maresme)

Retrat d'Antoni Torrent i Carbonell

Retrat d'Antoni Torrent i Carbonell (Foto: Arxiu Històric Arenys de Mar)

AutorJosep Montserrat i Portella
Situació Riera del Pare Fita, 67
Davant de l'Asil Torrent hi ha una estàtua de bronze d'Antoni Torrent i Carbonell (Arenys de Mar, 1833-1898) que havia fet fortuna a Cuba amb negocis de sucre i fruites tropicals i que, en tornar a Arenys va promoure l'asil que duu el seu nom. Va ser inaugurada -igual que l'asil- l'any 1897.

L'estàtua, de cos sencer i de tipus realista, està situada dalt d'un gran pedestal de pedra, o hi ha dues inscripcions commemoratives. Va ser obra de Josep Montserrat i Portella (Barcelona 1860-1923), un dels principals exponents del realisme escultòric a la seva època.