Teatre Principal
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Teatre Principal

Arenys de Mar - Teatre Principal (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer de l'Església, 45-47
Inaugurat l'any 1828, es considera el teatre més antic de Catalunya. La seva construcció va ser finançada per l'indià Josep Xifré i es va anar ampliant fins l'any 1860. Cap a la fi del segle XIX es va fer una important remodelació, conclosa l'any 1895. L'any 1928 es trobava pràcticament en ruïna, quan va ser adquirit per la Societat Coral l´Esperança. El teatre va ser transformat en cinema l'any 1943 i no es va recuperar l'activitat teatral fins el 1992. L'any 2002 va ser cedit a l'Ajuntament d'Arenys de Mar que en va fer una profunda rehabilitació. De fet, l'antic edifici va ser enderrocat del tot, a excepció de la façana. Es va reinaugurar l'any 2005.