Farmàcia Busquet (Barcelona - Sant Andreu - Barcelonès)

Barcelona - Farmàcia Busquet

TipusEstabliment comercial
EstilArt Decó
AutorJosep Maria Pericas Morros
Situació Carrer Pons i Gallarza, 92
Aquest establiment és una obra del noucentista Josep Maria Pericas de l'any 1943 en el marc d'una reforma de la casa d'Enrique Portas Mercader.

Segons Aleix Catasús*, es tracta d'un petit edifici amb una farmàcia a la planta baixa i un habitatge al primer pis. Per a la farmàcia, Pericas va projectar un gran marc de ceràmica marró -<>- sobre la qual va dibuixar el nom de la farmàcia amb una tipografia d'estil decó poc habitual en l'arquitecte. A la planta superior hi ha projectades les característiques sanefes que decoren els marcs de les dues finestres i que es corresponen amb l'habitatge.

*Aleix Catasús Oliart: "Josep Maria Pericas i Morros, arquitecte noucentista" (Temple Romà. Vic. Patronat d'Estudis Osonencs, 2016)