Pavelló Sert (Arenys de Mar - Maresme)


Arenys de Mar - Pavelló Sert

Arenys de Mar - Pavelló Sert (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Pavelló Sert

Arenys de Mar - Pavelló Sert (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Pavelló Sert

Arenys de Mar - Pavelló Sert (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Pavelló Sert

Arenys de Mar - Pavelló Sert (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Pavelló Sert

Arenys de Mar - Pavelló Sert (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Pavelló Sert

Arenys de Mar - Pavelló Sert (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Pavelló Sert

Arenys de Mar - Pavelló Sert (Foto: Albert Esteves, 2019)



TipusEdifici escolar
Període1930-1939
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Lluís Sert López
Situació Carrer de Can Nadal
L'antic hospital Xifré estava ocupat l'any 1933 per nens afectats de tuberculosi. L'any 1935, Josep Lluís Sert (Barcelona, 1902 - 1983) va projectar un mòdul al costat per tal que els nens poguessin seguir els seus estudis. Es va acabar l'any 1937, però l'esclat de la Guerra va impedir el seu ús original i, a partir de 1940, va ser utilitzat com a centre social i gimnàs de la Falange i posteriorment com a habitatge per al director del centre. L'any 2005 va ser rehabilitat, eliminat-hi tots els afegits que el desvirtuaven. Actualment és la seu del centre de documentació i estudis de Salvador Espriu, i està ocupat pels Serveis Socials de Base, de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

L'edifici consta de dos mòduls, separats per un corredor. L'espai de les aules està encarat a migdia i està protegit per una mena de galeria volada de formigó, sostinguda per columnes nues.
  • Si voleu aportar més imatges o informació d’aquest element, cliqueu aquí

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP