Pavelló Sert
(Arenys de Mar - Maresme)

TipusEdifici escolar
EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep Lluís Sert López
Situació Can Nadal
L'antic hospital Xifré estava ocupat l'any 1933 per nens afectats de tuberculosi. L'any 1935, Josep Lluís Sert (Barcelona, 1902 - 1983) va projectar un mòdul al costat per tal que els nens poguessin seguir els seus estudis. Es va acabar l'any 1937, però l'esclat de la Guerra va impedir el seu ús original i, a partir de 1940, va ser utilitzat com a centre social i gimnàs de la Falange i posteriorment com a habitatge per al director del centre. L'any 2005 va ser rehabilitat, eliminant-hi tots els afegits que el desvirtuaven. Actualment, és la seu del centre de documentació i estudis de Salvador Espriu, i està ocupat pels Serveis Socials de Base, de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

L'edifici consta de dos mòduls, separats per un corredor. L'espai de les aules està encarat a migdia i està protegit per una mena de galeria volada de formigó, sostinguda per columnes nues.