Monument a la Independència
(Arenys de Munt - Maresme)

Arenys de Munt - Monument a la Independència

Arenys de Munt - Monument a la Independència (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJaume Rodri / Pep Solé
Situació Parc de Can Jalpí
Monument en record de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya, celebrada a Arenys de Munt el 13 de setembre de 2009. Va ser inaugurat l'any 2010.

Consta de dos elements, obra de dos escultors diferents. D'una banda, una pedra de granit, en forma d'A i detalls que fan referència a la consulta, obra del vigatà Jaume Rodri.

D'altra banda, quatre bigues de ferro, lleugerament retorçades, que simbolitzen les quatre barres de l'estelada, amb l'estrella al capdamunt de la més alta, obra de l'escultor de Vilanova de Bellpuig, Pep Solé.