Església de la Mare de Déu del Remei
(Santa Oliva - Baix Penedès)

Santa Oliva - Església del Remei

Santa Oliva - Església del Remei (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Plaça del Castell
InterèsEspecial interès Interessant
Ocupa l'antiga sala del castell de Santa Oliva i una part de l'antiga capella del castell, dedicada a Sant Julià. Està documentada des de l'any 938 i, com el castell, va estar vinculada al monestir de Sant Cugat, el qual hi va fundar un efímer priorat. A principis del segle XVII es va convertir en santuari de la Mare de Déu del Remei.
Conserva de l'edifici romànic la part de l'absis, semicircular, que posteriorment va ser sobrealçat i convertit en torre de defensa. La part de la nau va ser eixamplada al segle XII i posteriorment reformada en estil gòtic. La volta és de canó, apuntada, reforçada amb unes arcades laterals sostingudes per pilars amb semicolumnes de capitell trapezoïdal. La porta d'entrada, adovellada, duu la data de 1610.
L'interior de l'església va ser restaurat el 1984.