Casa Joana Foix
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Banys Nous, 13 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Banys Nous, 13, antiga jogueteria Foyé

Barcelona - Banys Nous, 13, antiga jogueteria Foyé (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Banys Nous, 13
Edifici construït pels volts de l'any 1875, que consta de planta baixa, entresòl i quatre plantes pis. Constitueix un bon exemple del tipus d'arquitectura acadèmica de la segona meitat del segle XIX. L'estructura de la façana és simètrica, ressaltant els dos eixos centrals, oberts amb balcons, mentre que els laterals presenten finestres balconeres. Les obertures estan emmarcades amb motllures de patró clàssic i els balcons sostinguts amb destacades cartel·les. El parament cec està acabat amb especejament horitzontal en franges.

Als baixos d'aquesta casa hi va haver durant més d'un segle la casa de joguines Foyé i encara és propietat de la hereva, Susana Ventosa Foyé. Actualment està llogat a la multinacional grega de bijuteria Nikolis. L'altre local pertany encara a la família Morelli Butazzi, on tenia el seu negoci de plomes Maria Rosa Morelli. Actualment el local està també llogat per una botiga de roba.