Nau Bostik
(Barcelona | La Sagrera - Barcelonès)

Barcelona - Nau bostik

Barcelona - Nau bostik (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

Barcelona - Nau Bostik (Foto: Graciel·la Vidal, 2015)

Situació Ferran Turné, 11
L'anomenada Nau Bostik és una antiga fàbrica de cola de 6.000 m² i dotze naus i ampli pati que s'ha aconseguit salvar per a nous usos. Fins al 2006 fou una de les cinquanta seus productives d'una multinacional nord-americana fundada el 1889, The Boston Blacking Co, arribada aquí el 1923 batejada com a Bostik, i en auge als 60. El 2015, l'arquitecte Xavier Basiana (el qual ja va dinamitzar la Ivanow, dedicada a la pintura industrial), va impulsar aquest equipament cultural, que es vol arrelar al barri, amb nou espais per a activitats diverses d'art urbà, com ara les pintures i els grafitis que veiem als murs. El 2018 va cobrar protagonisme amb l'acolorit mural "Asfíxia", d'Elian Chali i va rebre dos premis, el Lluís Carulla i el Bonaplata.