Bar del Pi
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Bar del Pi

Barcelona - Bar del Pi (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEstabliment comercial
Situació Plaça de Sant Josep Oriol, 1
Bar fundat l'any 1927 per la família Martí Pujol als baixos d'un edifici del segle XVIII on anteriorment hi havia hagut una casa de postes. Manté en molt bon estat la fusteria exterior, amb dos plafons on es representa la plaça amb un pi al seu centre. Al calaix superior hi ha el cartell de l'establiment esgrafiat en un suport de vidre. A l'interior es conserva l'estanteria original, amb dos miralls i la barra de marbre. A les parets hi ha pintures i dibuixos d'artistes com Moscardó, Serrat, Romero, Ocaña, Mariscal, Alberti o Simó Bussom.

En aquest bar es va fundar el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), el 23 de juliol del 1936. Al seu interior hi ha una placa commemorativa col·locada l'any 2001 amb motiu del 65è aniversari d'aquest fet.