Ganiveteria Roca
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Ganiveteria Roca

Barcelona - Ganiveteria Roca (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEstabliment comercial
Situació Plaça del Pi, 3
Botiga creada l'any 1911 per Ramon Roca i Santamaria, els descendents del qual la van regentar fins a l'any 2000. Ramon Roca va néixer a Cardona i va aprendre l'ofici de daguer a Ripoll i al taller del seu oncle, al carrer Escudellers de Barcelona. Després va viatjar per Europa, especialment a París i a Solingen, on va conèixer nous productes i tècniques que després va aplicar a la seva feina.

La botiga conserva els aparadors exteriors de fusta, instal·lats sobre un sòcol de ceràmica vidriada i el calaix superior on hi ha el nom de l'establiment i de les ciutats de Solingen, París i Barcelona. A l'interior es mantenen les vitrines, armaris i calaixeres originals, amb un notable treball d'ebenisteria, així com el paviment hidràulic de l'època.