Casal de Petritxol, 1
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Petritxol, 1

Barcelona - Petritxol, 1 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barce,lona - Petritxol, 1, placa commemorativa

Situació Petritxol, 1
Gran casal de planta baixa i quatre pisos construït probablement als segles XVI i XVII, reconstruït en part cap a la fi del segle XVIII. De l'edifici antic es conserva la planta baixa, feta amb carreus de mida mitjana, irregulars, que enllacen amb altres trams fets amb carreus de mida més gran, polits i ben escairats. Dels portals, el més antic és el de punt rodó, mentre que els d'arc escarser o de llinda recta devien ser afegits en la reforma setcentista. Pel que fa als pisos, s'obren amb balcons d'amplada decreixent en alçada, amb llosanes de cartabó. L'acabat del parament és d'estuc llis i fosc, contrastat amb grans plafons blancs i impostes entre els diferents pisos.

En aquesta casa va néixer i va viure-hi Josep Puiggarí i Llobet (1821 - 1903), dibuixant, historiador de l'art, advocat i arxiver, que va ser president de l'Associació Artística Arqueològica de Barcelona. L'any 1960 els veïns hi van posar una placa commemorativa.