Casa Balthasar Oliveras
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Petritxol, 2

Barcelona - Petritxol, 2 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Petritxol, 2, plànol (Arxiu Municipal de Barcelona)

Situació Petritxol, 2
L'any 1780, Rosa Oliveras i Balthasar Oliveras i de Plana, notari, demanen permís per enderrocar un edifici antic i construir una casa en aquest solar, al mateix temps que es refeia la casa annexa de la plaça del Pi, del Gremi de Revenedors. D'estil molt semblant a altres cases del mateix carrer, gairebé totes coetànies, presenta un portal d'arc escarser a la planta baixa i balcons amb llosana de rajola de cartabó, decreixents en amplada en sentit ascendent. La part cega de la façana està estucada amb plafons senzills i franges a l'alçada dels forjats.

En aquesta casa hi va viure la poetessa Antònia Gili i Güell, nascuda a Vilafranca del Penedès el 1856 i morta a Barcelona el 1909. Així ho testimonia una inscripció sobre la porta d'entrada de veïns.