Casa Siscar
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Portaferrissa, 22

Barcelona - Portaferrissa, 22 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Portaferrissa, 22
Casal del segle XVIII, de planta baixa, dos pisos i golfes, amb les obertures emmarcades amb pedra i obertures que combinen les finestres amb els balcons, aquests amb llosana de rajoles de cartabó. Els baixos, ocupats per les galeries Maldà, ocupen l'espai de l'antic jardí i enllacen amb els baixos d'altres edificis del carrer i la plaça del Pi.

Els Siscar eren un llinatge noble que al segle XIX entroncà amb els Montoliu de Tarragona i els Sagarra de Barcelona. La nit del 10 a l'11 de desembre del 1901, l'hereu Ramon de Siscar i Castellarnau, ludòpata, hi va matar a trets la seva mare Xaviera per negar-se a donar-li diners*.

*Font: Octavià Alexandre