Casa Samà
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Casa Samà (Boters, 6) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Boters, 6, plànol. Arxiu Històric de Barcelona

AutorMiquel Bosch Iglesias, m.o. / Josep Oriol Mestres Esplugas (reforma)
Situació Boters, 6
Obra de començament del segle XIX promoguda pel comerciant Joaquim Arnau. L'any 1870 Josep Oriol Mestres va remuntar i reformar la façana a petició d'Antoni Samà, I marquès de Samà i nebot de Salvador Samà Martí, per a qui dos anys abans el mateix arquitecte havia projectat una casa al passeig de Gràcia - Gran Via, desapareguda.

L'edifici s'estructura en dos trams en alçat, el que es correspon a la planta baixa i l'entresol, ara ocupat per una galeria comercial, i els tres pisos i golfes, amb l'habitual jerarquització dels edificis romàntics, que atorga més importància als pisos més baixos en relació amb els més alts. La planta baixa presenta un gran portal de mig punt, motllurat, i està acabat amb pedra.