Casa Jaume Canes
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Barcelona - Boters, 13 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRomanticisme
AutorJoan Cortés de Ribera
Situació Boters, 10 / Palla, 29
Edifici entre mitgeres promogut per l'empresari miner Jaume Canes l'any 1847. Consta de planta baixa i quatre pisos. Els baixos tenen entrada tant pel carrer Boters com pel carrer de la Palla. La façana principal, simètrica, està decorada amb relleus de terra cuita de temàtica floral i elements singulars com els caragols marins. També és destacable la barana de ferro al balcó del pis principal.

Segons Cirici Pellicer, els relleus de terra cuita d'aquesta casa, considerats entre els més primerencs a Barcelona, estan emparentats amb els del carrer de Sant Gil, 13, el carrer del Call, 8 i el carrer Hospital 99.