Casa Josep Borrell
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Pi, 12

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Vila
Situació Pi, 12
Edifici de mitjan segle XIX alçat en un solar de planta irregular, que s'articula al voltant d'un pati interior, amb dues escales. La façana es planteja amb un esquema simètric, amb cinc obertures a la planta baixa, pis principal amb balcó corregut i estructura jerarquitzada dels tres pisos superiors, que es fa palesa en el tractament dels balcons. La decoració està centrada en els relleus de terracota, amb florons circulars a les faixes que separen els eixos verticals i plafons al pis principal, amb bustos inscrits dintre de medallons, envoltats de volutes i garlandes.

La tipologia d'aquesta decoració de terracota té una enorme semblança amb la qual podem veure a les cases del carrer Escudellers, 31 i Gignàs, 23 (vegeu enllaços).