Cases Pere Molins i Francesc Malsach
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Pi, 10

EstilRomanticisme
AutorJoan Nolla Cortés / Antoni Rovira Trias
Situació Pi, 8-10
Són dos edificis construïts a mitjan segle XIX per substituir unes cases medievals. Al núm. 10 podem veure una façana amb certa monumentalitat ressaltada per les grans obertures de la planta baixa i les gruixudes mènsules que sostenen el balcó corregut del pis principal. Als eixos verticals entre les línies descrites pels balcons hi ha plafons cecs de color bordeus i medallons de terracota amb bustos envoltats de fulles de llorer. La casa del núm. 8 es pot dir que és una versió reduïda de l'anterior.

El solar del núm. 10 va ser establert en emfiteusi pels comtes de Sobradiel a Pere Molins i Huguet, que va encarregar-ne la reedificació a l'arquitecte Joan Nolla Cortès (1851). Les obres van malmetre l'edifici veí del núm. 8, propietat de Francesc Malzac o Malsach, que el 1852 va fer-lo reconstruir segons el projecte de l'arquitecte Antoni Rovira Trias*.

*Font: Octavià Alexandre