Magatzems La Saldadora
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Cardenal Casañas, 6-8

Barcelona - Cardenal Casañas, 6-8 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorCarles Martínez Sánchez
Situació Cardenal Casañas, 6-8
Es tracta dels Magatzems La Saldadora, fundats el 1922 per Joan Fàbregas i Moragas al núm. 8 del Cardenal Casañas, segons sembla a partir d'un negoci anterior anomenat La Liquidadora¹.

L'edifici actual, projectat per l'arquitecte Carles Martínez Sánchez, és fruit de dues etapes constructives: el núm. 6 (1929) i el núm. 8 (1934)*.

La façana té una composició poc habitual i força interessant. Les obertures dels pisos, tret de l'àtic, estan configurades com a finestres balconeres agrupades verticalment i inscrites dins d'una pell exterior de pedra artificial, perfilada amb una motllura de petites fulles en relleu. La façana es clou amb un ràfec força sobresortit sostingut amb permòdols de fusta.

*Font: Octavià Alexandre