Casa Pau de Barnola i d'Espona
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Escudellers, 5-9 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRomanticisme
AutorAntoni Blanch Oliva / Joan Soler Cortina / Pau Martorell
Situació Escudellers, 5-7-9
Es tracta de les cases de l'hisendat i polític Pau de Barnola i d'Espona, que es van construir en tres fases, entre 1847 i 1857. En concret, el 1847, Barnola va encarregar al mestre d'obres Antoni Blanch i Oliva el projecte del núm. 9, el 1852, l'ampliació al núm. 7 al mestre d'obres Joan Soler i Cortina, i el 1857, la del núm. 5 a Pau Martorell*.

És un conjunt d'habitatges d'estil romàntic, articulats al voltant d'un pati central des d'on s'accedeix als pisos superiors. Les façanes -amb l'habitual jerarquia de plantes- estan decorades amb pilastres acanalades d'ordre gegant capçades amb capitells jònics, els quals moren a la imposta que separa els tres pisos de les golfes. El pis principal té balcó corregut mentre que a la resta de plantes són balcons individuals.

*Font: Octavià Alexandre