Casa Magí Soler Gelada
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Escudellers, 10 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRomanticisme
AutorJosep Calsada, m.o.
Situació Escudellers, 10
Construcció de mitjan segle XIX que reuneix les característiques habituals de l'arquitectura acadèmica de l'època. Les quatre plantes pis mostren les diferències entre elles, amb la volada dels balcons decreixent en alçada i balcó corregut a la planta principal. La planta baixa -que actualment allotja un restaurant- s'obre amb grans portals de mig punt i està acabada amb pedra artificial.

Va ser la casa del notari Magí Soler i Gelada. Fou feta construir el 1861 pel fabricant Pere Manté i l'impressor Narcís Ramírez, promotors del Passatge d'Escudellers, segons el projecte del mestre d'obres Josep Calsada, i després venuda al notari*.

*Font: Octavià Alexandre