Casa Felip de Riquer
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Escudellers, 12

Barcelona - Escudellers, 12 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJoan Garrido Bertran / Josep Oriol Bernadet (reforma)
Situació Escudellers, 12 / Nou de Sant Francesc
Edifici de notables dimensions, en cantonada, construït l'any 1772 per Joan Garrido Bertran (autor també de la casa del Gremi de Velers, a la Via Laietana), i reformat l'any 1854 per Josep Oriol Bernadet, el qual hi va afegir un pis més i va remodelar la façana, adaptant-la als gustos romàntics. Amb tot, l'estructura de pedra de la planta baixa i els portals d'arc escarser de l'obra original es mantenen amb poques modificacions. De la reforma del segle XIX són els balcons, amb llosana de pedra de volada decreixent en alçada, i baranes de ferro fos. Aquesta reforma va ser promoguda per M. Assumpció de Bofarull i Plandolit, esposa de Sebastià Anton Pascual i Inglada, advocat i important col·leccionista vilanoví.