Casa Pere Comas Ricart
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona -Carrer d'en Serra, 12 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRomanticisme
AutorJosep Buxareu
Situació Serra, 12
Edifici reformat l'any 1852 pel fabricant de naips Pere Comas i Ricart, que hi va establir la seva fàbrica.

És un edifici entre mitgeres que té com a característica principal la decoració de terracota de la façana. Està formada per un plafó central amb gerros, fonts i garlandes de flors. A banda i banda hi ha sengles plafons idèntics amb decoració trenada. I al pis superior, dos bustos femenins de perfil i al centre, la figura d'una nimfa, de cos sencer.

Datada als anys centrals del segle XIX, aquesta decoració enllaça amb la que podem trobar la Rambla, 25 o al carrer Hospital, 83.