Casal del carrer Lledó, 4
(Barcelona | Sant Just - Barcelonès)

Barcelona - Lledó, 4

Barcelona - Lledó, 4 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Lledó, 4 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Lledó, 4
Casal d'origen medieval que tradicionalment s'ha considerat part del palau Pallejà, tot i que es tracta d'un edifici independent. El solar té planta trapezoidal i la construcció s'articula al voltant d'un pati interior que donava accés als pisos superiors. La façana està construïda amb carreus de pedra picada, carejats i polits però irregulars, tret dels que emmarquen les obertures, de qualitat molt superior. Té dos grans portals d'arc escarser que donen accés a sengles espais, ara ocupats per establiments comercials, on es poden veure les antigues voltes.

Com tota aquesta illa de cases, ha estat objecte d'una profunda reforma contemporània per transformar-lo en un conjunt d'habitatges moderns, reforma projectada pel despatx de Ricard Mercadé i Aurora Fernández.