Casa del carrer Correu Vell, 8
(Barcelona | Sant Just - Barcelonès)

Barcelona - Correu Vell, 8 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Correu Vell, 8, façana carrer d'en Groc

Barcelona - Correu Vell, 8, façana carrer d'en Groc (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Correu Vell, 8 / Groc
Edifici en cantonada, d'origen medieval, molt remodelat al segle XVIII. De l'edifici antic conserva la planta baixa, amb un portal adovellat originàriament de mig punt, que va ser retallat amb un arc escarser motllurat, per donar-li amplitud. A banda i banda es van obrir dues portes més, també d'arc escarser. Pel que fa als tres pisos, jerarquitzats en alçada, tenen balcons amb llosana de rajola de cartabó, i els murs embellits amb esgrafiats de formes geomètriques, que simulen carreus a la cantonera i al voltant de les finestres.

A l'AHCB hi ha una demanda de llicència d'obres de Joan Aloy, de 1783, relativa a una casa en cantonada Correu Vell / Groc, segurament aquesta, per variar obertures, obrir una porta i posar un guarda-rodes (que encara existeix).