Església dels Sants Just i Pastor: escultures del presbiteri
(Barcelona | Sant Just - Barcelonès)

Barcelona - Església dels Sants Just i Pastor, escultura del presbiteri

Barcelona - Església dels Sants Just i Pastor, escultura del presbiteri (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Església dels Sants Just i Pastor, presbiteri

Barcelona - Església dels Sants Just i Pastor, presbiteri (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorVenanci Vallmitjana Barbany, Agapit Vallmitjana Barbany
Situació Interior de l'església dels Sants Just i Pastor
L'altar major de l'església dels Sants Just i Pastor es va construir entre 1816 i 1832, substituint-ne un de renaixentista, actualment custodiat a Museu de Montserrat. Va ser reformat per August Font als anys vuitanta del segle XIX. Flanquejant la columnata que envolta l'altar, a dos nivells, hi ha quatre escultures dels germans Venanci i Agapit Vallmitjana que representen els quatre evangelistes amb els seus símbols (Tetramorf). Podem veure sant Marc, amb el lleó als seus peus, sant Lluc, amb el bou, sant Joan amb l'àliga i sant Lluc amb l'àngel. Són obra de l'any 1854 i va ser un dels primers encàrrecs que van rebre els dos germans, considerats entre els millors escultors catalans del segle XIX.