Casa Tresserra
(Barcelona | Façana Marítima - Barcelonès)

Barcelona - Duc de Medinaceli, 5 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Casa Tresserra, plànol (Arxiu Municipal de Barcelona))

AutorJosep Oriol Mestres Esplugas
Situació Plaça Duc de Medinaceli, 5 / Pg. Colom, 21
Edifici de l'any 1854, projectat per Josep Oriol Mestres, molt desfigurat per la desencertada remunta efectuada al segle XX, que li va fer perdre la proporció original i l'harmonia amb els edificis veïns. Com podem veure en els plànols, la casa tenia inicialment planta baixa, entresol i tres pisos. Ara només el terç inferior, amb la seva porta senyorial decorada amb el rostre d'Hermes, amb casc alat i caduceu, manté el seu aspecte original.

Aquí va tenir domicili l'arquitecte Ildefons Cerdà. Abans l'havia tingut a Xuclà, 8 i després, a Bruc, 69, al seu Eixample.