Antic Borsí: Escultura dedicada al Comerç
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Antic Borsí: Escultura dedicada al Comerç (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Antic Borsí: Escultura dedicada al Comerç (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorRossend Nobas Ballbé
Situació Avinyó, 23
Com a parella de l'escultura dedicada al Comerç, ambdues situades en sengles fornícules a banda i banda del portal de l'antic Casino mercantil o Borsí, hi ha la figura de pedra d'un Hermes, obra de l'escultor Rossend Nobas, feta cap a l'any 1888. Hermes (el Mercuri romà) era el déu grec de la navegació, del comerç i de la indústria, per això té tot el sentit la seva presència en aquest edifici.

És una figura classicista, de gran qualitat artística, representada amb tots els seus atributs: el casc i les sandàlies alats, el caduceu amb la serp, una bossa amb monedes, una mola, una cigonya... És remarcable el detallisme del treball, especialment en el tractament de la roba i els elements que la complementen.