Antiga Foneria de Canons: el Comerç i la Indústria
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Antiga Foneria de Canons: al·legoria del Comerç

Barcelona - Antiga Foneria de Canons: al·legoria de la Indústria

AutorAgapit Vallmitjana, Venanci Vallmitjana
Situació Rambla, 2
Quan Josep Oriol Mestres va adaptar l'antiga Foneria de Canons com a seu del Banc de Barcelona, l'any 1859, els germans Agapit i Venanci Vallmitjana van enllestir unes al·legories, del Comerç i de la Indústria, per situar-les al frontispici del portal d'entrada.

L'escultura de l'esquerra representa el Comerç, per això porta el caduceu d'Hermes, amb la serp trenada i té als seus peus un fardell, una àncora i espigues de blat.

L'escultura de la dreta representa la Indústria. Sosté un ceptre amb una mà alada i té als seus peus la roda dentada d'un engranatge, un rusc d'abelles -símbol de laboriositat- i, també, unes espigues.

És una de les primeres obres importants dels germans Vallmitjana.