Antic palau del Marquès de Castellbell
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Antic palau del Marquès de Castellbell

Barcelona - Antic palau del Marquès de Castellbell (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Antic palau del Marquès de Castellbell (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Antic palau del Marquès de Castellbell quan era seu de Foment del Treball

Barcelona - Antic palau del Marquès de Castellbell quan era seu de Foment del Treball (Foto: Gravat procedent de la revista La Ilustración Española y Americana (AFCB), 1892)

AutorBonaventura Pollés (reforma 1889) / Manuel Puig Janer (reforma segle XX)
Situació Portal de l'Àngel, 7
L'antic palau del marquès de Castellbell va ser reformat els anys 1889-90 per Bonaventura Pollés per habilitar-lo com la seu de l'entitat Foment del Treball. L'any 1935 Manuel Puig Janer i Pere Domènech Roura feren reformes i ampliacions per al nou propietari, l'Hospital de Sant Pau. L'any 1965 es remunta amb dos pisos més. Com es pot veure comparant les fotografies actuals amb el gravat de 1892, el seu aspecte actual té poc a veure amb el que tenia abans de la darrera reforma. Ara són els esgrafiats els que adquireixen tot el protagonisme estètic de la façana.