La Creu del Francès
(Folgueroles - Osona)

Folgueroles - La Creu del Francès

Folgueroles - La Creu del Francès (Foto: Graciel·la Vidal, 2020)

TipusCreus monumentals
Situació Ronda de la Demunt
Creu de pedra sobre un tronc en forma piramidal, construïda en memòria de dos cosins, veïns de Folgueroles, assassinats per membres de l'exèrcit de Napoleó que havien ocupat la zona durant la Guerra del Francès. Ha estat situat en diversos llocs i durant la Guerra Civil del 1936 el monument va ser escapçat però es va reconstruir poc després.

La inscripció posa:
"En memoria de Josep Pares i Joan Godayol mors per els francessos l'any 1809. Eregit el 28 de març 1910. //
Reconstruït el 14-9-1948"

A la base del monòlit hi ha una inscripció de difícil lectura, però sembla que diu: "JOSEP PARES . Y LLUSA BENEIUL"