Casa del carrer Amargós, 6-8
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Amargós, 6-8

Barcelona - Amargós, 6-8 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Amargós, 6-8
Edifici construït a la fi del segle XVIII que té el seu origen en edificacions més antigues, de finals del XV i començament del XVI, les quals van ser construïdes aprofitant els arcs de l'antic aqüeducte romà i que havien estat un alou de la Pia Almoina. L'any 2014 el Servei d'Arqueologia de Barcelona va descobrir als baixos d'aquesta casa un soterrani del segle XVII, reformat durant el XVIII amb la construcció de pous i envans. La façana té obertures típiques d'aquesta època, amb diverses portes d'arc escarser o de llinda recta, i balcons amb llosana de rajola de cartabó. Està decorada amb esgrafiats geomètrics molt senzills, a base de plafons i emmarcat de les finestres. Té inscrita la data de 1792.