Fotomosaic El món neix en cada besada
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - El món neix en cada besada (Foto: Anna Corcoll, 2019)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorJoan Fontcuberta /Toni Cumella (ceràmica)
Situació Plaça Isidre Nonell
Inaugurat l'any 2014, és un fotomosaic mural instal·lat en un mur que dóna a la plaça Isidre Nonell, sorgida l'any 1992 després de ser enderrocat un edifici en aquest solar. Va ser iniciativa del fotògraf i artista plàstic Joan Fontcuberta i, originalment, havia de ser una obra efímera, però es va quedar de forma permanent.

El mural està fet amb unes quatre mil rajoles ceràmiques, cadascuna de les quals té impresa una fotografia, produint de lluny la imatge de dos llavis besant-se. Les fotografies van ser aportades per gent anònima responent a una crida que va fer el diari El Periódico en què es demanava que es fessin arribar imatges personals que evoquessin "moments de llibertat". El projecte formava part dels actes commemoratius del tricentenari de l'Onze de Setembre.