Termòmetre de Can Cottet
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - Termòmetre de Can Cottet (Foto: Anna Corcoll, 2022)

TipusElement singular
AutorPere Ricart Biot
Situació Portal de l'Àngel, 40
L'òptica Cottet va ser fundada pel francès Constantin Cottet l'any 1902. Anys després, els seus fills, Fernando, Rolando i Renato, van plantejar-se la instal·lació d'un termòmetre de grans dimensions com a potent element publicitari, seguint una idea que havien vist en altres ciutats europees. El projecte va ser encarregat a Pere Ricart Biot i va ser inaugurat l'any 1956. En aquell moment era el termòmetre més gran del món, amb una alçada de 22 m i un pes de dues tones. La construcció d'un edifici de línies modernes -molt poc harmònic amb els seus veïns- ha fet que el termòmetre perdi impacte visual, ja que hi sembla integrat.

Va ser rehabilitat l'any 2011, operació en la qual van
substituir els 710 tubs de neó per llums led de baix consum.