La Balmesiana: capella
(Barcelona | Santa Anna - Barcelonès)

Barcelona - La Balmesiana. Capella. Sant Crist de Llimona

Barcelona - La Balmesiana. Capella. Sant Crist de Llimona (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJoan Rubió Bellver
Situació Duran i Bas, 9-11
És l'àmbit més impactant de l'edifici de la Balmesiana, obra de Joan Rubió i Bellver. Va ser beneïda pel bisbe l'any 1934. El seu estil és difícil de definir, una barreja d'elements neoromànics i neogòtics amb altres de referència bizantina i fins i tot modernista, com és el cas de la singular làmpada que presideix la sala.

Tot el conjunt és d'un gran efectisme, des del cimbori amb els seus vitralls i enteixinats fins a les pintures que decoren les nervadures -obra de Joan Llimona- o els vitralls figurats de les ales del creuer. El presbiteri està centrat per un baldaquí sota el qual hi ha un sant Crist, obra de Josep Llimona, flanquejada per les imatges de la Verge i sant Joan, de Josep M. Camps Arnau. El sagrari va ser dissenyat per Pedro Cendoya.