Verger del Palau
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Barcelona - Verger del Palau (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Verger del Palau (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusParcs i jardins
Situació Comtes, 12
Les façanes interiors dels antics edificis del Palau Reial, que abocaven a l'antic Verger dels Comtes, havien estat molt transformades per les monges de Santa Clara i s'hi havien superposat noves construccions. Quan als anys quaranta es va fer la reforma per ubicar-hi el Museu Marès, es van localitzar restes d'una galeria d'arcs de mig punt. Això va donar peu a la seva reconstrucció, definida, en paraules de l'arquitecte encarregat de projectar-la, Adolf Florensa, com "una reconstrucción hipotética, basada en elementos ciertos". També es van ubicar, a la façana posterior de l'antic edifici de l'Audiència, finestres coronelles que, segons Ortoll i Martín, procedien d'edificis derruïts.

El jardí està centrat per un estany circular amb un brollador al mig i ombrejat amb tarongers, i ha esdevingut un dels racons més atractius del barri.